Tillbaka i ny fräsch tappning :-)

Har haft en down period i skrivandet, skola, jobb, privatliv har tagit sin tid i anspråk. Men, men nu händer det saker!
Kan berätta att jag är helt nyexaminerad Ekologisk hudvårdsterapeut, det går inte av för hackor! Efter ett år av slit, på många plan, så känns det här urskönt! Jag har hittat helt rätt, att få jobba med människor på det här sättet är underbart. Som ekologisk hudvårdsterapeut ser man inte bara den hud man har framför sej utan jobbar på ett holistiskt synsätt. Hela du ska må bra när du kommer från min behandling!

Allt började med en envis Mary Kay försäljare.... Hud och skönhet har alltid varit min grej, det vet ni som kände mej som liten ;-). Jag tänkte att det där med att få jobba med hud skulle vara kul och jag blev medbjuden på en den ena en den andra av hallelulja mötena med Mary Kay. Rosa var inte min grej och att applådera för allt kändes urfåningt, att få en rosa Merca var ingen flickdröm värd att kämpa för heller.... Produkterna jag använde gav mej ingen "aha upplevelse" måste jag villigt erkänna också. Och så det viktigaste av allt, jag ville ha en "riktig" utbildning om jag skulle sälja något. Jag ville inte göra det för att om jag tjänade si och så mycket så kunde jag få en diamant ring, utan för att jag trode på produkterna. Efter lite letande så hittade jag till slut den naturkosmetiska utbildningen Axelsons Stockholm erbjöd. Det blev lite panikartat på vissa plan, det är inte "bara" att lämna barn, häst, jobb mm (Mackan klarar sej...) en vecka i månaden under ett år, men vips satt jag där i skolbänken.
Jag har under detta år upplevt en massa ångest, glädje, tårar och skratt, och summan av kardemumman har det varit värt allt! Jag har genom mitt nya holistiska synsätt ransakat hela Mirre, vilket inte varit nån dans på rosor men jag är på väg att landa i mej själv och det jag gör. Jag tror stenhårt på mina prylar och produkter och det var en underbar känska att städa badrummet på Nivea, Yves Rocher, Mary Kay och annat petrokemiskt junk och få ställa in olivolja, socker skrubb, produkter från Urtekram, Weleda och Primavera på hyllan. Jag har träffat underbara nya vänner och våran lärare Lena Losciale, som ger mej tårar i ögonen när jag tänker på henne, bra tårar alltså....

Vad är då skillnaden? Naturkosmetik innehåller förnyelsebara råvaror som är baserade på kallpressade vegetabiliska oljor, eteriska oljor, vaxer, leror samt örter. Innehållet kommer från växtriket och innehåller inga animaliska produkter, parabener, mineraloljor, naturidentiska produkter eller syntetiska parfymer.
Som ekologisk hudvårdsterapeut ser jag huden som en spegling av ditt inre, jag läser av din hud för att sedan gå vidare med resten av din kropp. Huden är vårat största organ och den äter, ger skydd mot kyla / värme och andas, det du smörjer på den absorberas i kroppen och då gäller det att ge den så bra och nyttig mat som vi bara kan.

Jag är i startgroparna med mitt egna företag och har fått ett underbart erbjudande av Jenny och Henrik på Lanna Lodge www.lannalodge.se att få jobba på deras spa. Lanna känns som hemma för mej då jag har huserat där som "Mirrushka i köket", mitt namn som kock.... -Alla är värda ett bra smeknamn, sa min dåvarande kökschef :-)

.... Men om jag tänker till lite på det där med att jobba mej till en bil kanske det inte är så dumt endå.... men då blir det en Ford Mustang sent -60 tal, svart med flames i lavendelfärgad metalic, mums!!!!

 


RSS 2.0